Solidaris: "Fa deu anys que vaig arribar i encara no se on és casa meva"

 

Es tracta d’una obra que reflecteix el resultat d'un projecte creatiu literari que s'ha dut a terme els darrers mesos amb un grup de nois immigrants del barri del Raval.

Presentat el passat 3 de desembre al Museu Marítim, i amb el suport del Casal dels Infants i de l'Obra Social de La Caixa, el llibre mostra com aquests joves immigrants veuen Catalunya, com és la seva vida, si volien venir al nostre país o bé si van veure obligats per les circumstàncies dels seus pares i si, per exemple, hi ha trobat el que esperaven.

Un procés de creació col·lectiu

“Fa 10 anys que vaig arribar i encara no sé on és el meu país”, a més, suposa una experiència de creació col·lectiva. I és que ha estat feta de forma grupal per un grup de nois i noies immigrants. Forma part de la col·lecció “Solidaris” de l’Editorial Claret, que pretén obrir un nou pont de diàleg entre la narrativa i col·lectius de joves que participaran del procés literari, obrint un espai creatiu per tal que siguin ells qui reflexionin i escriguin sobre els temes que els preocupen i els afecten, d’una manera compromesa i directa. Els llibres que es publicaran amb aquest segell pretenen tractar sobre temes socialment rellevants, dirigits als lectors joves i amb finalitats solidàries, per la qual cosa els drets d’autor seran cedits a entitats vinculades a les temàtiques que s’abordin.

L’autor: Víctor Panicello

Va néixer a Barcelona l'any 1963. Es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona i ha treballat com a jurista en diferents àmbits públics i privats. En l'actualitat, treballa en el camp universitari lligat a les noves tecnologies i la societat de la informació. Des de molt jove ha fet de l'escriptura una passió, destacant especialment en la narrativa juvenil. Ha publicat diverses novel·les, totes elles histories realistes, entre elles destaquen Tot despertant la lluna, Des de Saturn.com (Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil 2003), La mort deixa cicatrius i més, recentment 250 quilòmetres.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.