Esport compromés

Diumenge 11 es celebra la V Cursa Contra el racisme - Cursa Ciutat de Barberà, a les 10.30 i a les 11.00 hores.

INSCRIPCIONS

Llegirà el manifest "Per la universalització dels drets", el periodista Pitu Abril.

Us hi esperem!

PER LA UNIVERSALITZACIÓ DELS DRETS
En un món cada vegada més globalitzat, on es permet la lliure circulació de mercaderies i capitals, i on es comunitaritzen les polítiques de seguretat i control en detriment de la universalització dels drets humans, són cada cop més necessàries les accions ciutadanes, com la tradicional Cursa Contra el Racisme de la Ciutat de Barberà

Estem vivint un retrocés democràtic on els col·lectius més vulnerables, com els immigrants, són els que més pateixen les seves conseqüències. Avui el fet migratori està consolidat a la nostra societat, la diversitat és present als nostres pobles i ciutats. I enlloc d'anar avançant en la lluita per la igualtat de drets polítics i en la igualtat d'oportunitats, hem de continuar denunciant la vulneració dels drets humans en una societat considerada democrática.

La Declaració Universal dels drets Humans, que l'Estat espanyol va ratificar a l’any 1979, estableix que tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets. Aquesta declaració reconeix a qualsevol persona valer-se de tots els drets d'aquesta sense distincions per lloc d'origen, color, sexe, religió, etc. La Declaració recull els drets de reunió, associació, manifestació, sindicalització i vaga. Tot i així aquests drets són vulnerats per l'estat espanyol amb la seva llei d’estrangeria que limita el seu exercici, només a aquells estrangers que disposen de permís de residència o treball. Així la llei d'estrangeria dóna més importància a la irregularitat administrativa dels estrangers que al fet que siguin éssers humans.

Hem perdut molt de temps en la lluita per la cohesió social i per una societat més justa per totes les persones que la conformen: el racisme en totes les seves manifestacions ha augmentat; l’Estat espanyol vulnera drets humans; tenim un col·lectiu de mes de 300.000 immigrants en situació irregular a Catalunya, abocats a l'explotació laboral i a l'exclusió social; més de dos milions de persones immigrades a l'Estat espanyol que no tenen dret al vot; patim una falta de polítiques socials que fomenten la competitivitat entre aquells col·lectius més necessitats per la manca de recursos. En definitiva, hi ha un deteriorament de l'estat democràtic i social.

Per tot això, avui a Barberà reclamem un gir en les polítiques cap a la igualtat de drets i de garanties d'oportunitats per tots els ciutadans. No es tracta tant dels drets dels immigrants, sinó de que cada un de nosaltres, com a ciutadans, tenim alguna cosa a perdre quan es vulneren els drets que tan temps ens han costat d'aconseguir i que ara, enlloc d'universalitzar-se es retallen.

Barberà del Vallès, 11 de juliol de 2004

Comentaris

mOLT INTERESSANT!

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.