Dones i reforma del parc de les Tres Xemeneies

Article de La Vanguardia de 15 de març de 2007: sobre el Parc de les Tres Xemeneies

Dones de Sants-Montjuïc dissenyen la reforma del parc de les Tres Xemeneies.
· L'objectiu és minimitzar la sensació d'inseguretat i fomentar el civisme.
· El districte de Sants-Montjuïc s'ha compromès a executar la proposta de millora.

Un grup de dones i entitats vehiculades per la comissió de la dona del districte de Sants-Montjuïc ha fet una proposta de reforma perquè el Parc de les Tres Xemeneies (Av. Paral·lel) sigui més segur i més utilitzat pels nens, joves i veïns.

El parc disposa de zones infantils, pista de bàsquet, un amfiteatre, un punt verd, però hi ha pocs ciutadans que en gaudeixin.

Els punts que s'han tingut en compte són: la sensació d'inseguretat ciutadana, la poca accessibilitat i l'escàs ús que es fa del parc i dels seus equipaments. A partir del seu estudi s'ha fet un diagnòstic urbanístic del parc en què s'ha observat que les zones de jocs infantils no tenen bancs; que hi ha molts murs que formen barreres que dificulten la visió total del parc i generen sensació d'inseguretat ciutadana; hi ha zones mal il·luminades; el parc està força brut, sols hi ha una font amb aigua potable; no hi ha banys públics, etc.

Aquestes entitats i grups de dones han plantejat diferents propostes com la necessitat d'introduir activitat comercial a la plaça, reubicar els bancs públics, eliminar els murs del parc, canviar la direcció de l'amfiteatre, crear una zona, propera a l'avinguda del Paral·lel, d'ús temporal per a fires i altres activitats amb l'objectiu de fer de la plaça un espai de trobada i de referència ciutadana.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.