Documental: Madres

Ja s'ha estrenat el documental Madres d'Eduardo Félix Walger sobre les mares de la Plaça de Mayo de Buenos Aires (Argentina).

El podreu veure als cinemes Verdi Park el dia 18 de setembre a les 22.30h, dins el cicle El documental del mes una iniciativa de Parallel40 integrada dins el projecte CinemaNet Europe que estrena 12 documentals l'any en més de 100 sales d'arreu d'Europa.

Enguany, el primer dijous de cada mes, en diverses sales catalanes, teniu l'oportunitat única d'assistir a l'estrena d'aquests documentals.

A Catalunya, els documentals es projecten en versió original subtitulats en català. La selecció d'aquests documentals es realitza mitjançant el vot de cada un dels representants dels socis de CinemaNet Europe.

Aquesta és una pel·lícula sobre “Madres de la Plaza de Mayo Línea Fundadora”, organització formada per mares de desapareguts i desaparegudes a mans de l'aparell de l'Estat durant l'època de la repressió militar en l'última dictadura de l'Argentina (1976 – 1983).

Ja han passat trenta anys d'ençà del genocidi que va canviar la història del país. Trenta mil persones van desaparèixer i el poble va quedar immobilitzat pel terror. Pensar era un delicte.

La majoria dels desapareguts eren joves. Les seves mares, que llavors tenien l'edat que ara tindrien ells, es van arriscar i van lluitar amb heroisme, anteposant la recerca dels seus fills a tota la resta. Avui ja són grans, i cada vegada en queden menys, però continuen lluitant.

La pel·lícula recull el testimoni de disset “Madres de la Plaza de Mayo Línea Fundadora”, quatre de les quals pertanyien al grup original que el 1977 es va reunir per primer cop a la Plaza de Mayo per desafiar la dictadura. A través d'un discurs col·lectiu, s'explica la història d'una generació que militava per un món millor, i de la lluita de les seves mares per rescatar-los de la mort.

WEB

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.