De la mà del Pla de Barris arriba Guifi.net al Raval

Una xarxa que col·lectivitza coneixements i aglutina esforços de persones que de forma desinteressada o amb objectius clars de compartir i fer xarxa s'uneixen per un objectiu comú: aconseguir una xarxa oberta, lliure i neutral.

Participant en iniciatives com el projecte d’innovació educativa OpenFPnet que te per objectiu crear una xarxa de telecomunicacions que connectarà centres d’educació secundaria de les Terres de l’Ebre o la pròpia inclusió d'aquest des de el 2009 al registre d'operadors de telecomunicacions de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, fan que aquesta iniciativa es presenti de forma seriosa al nostre barri.

Si sou una entitat, i voleu afegir-vos al projecte, podeu escriure'ns a guifi@ravalnet.org

 

Des de l'octubre de 2011 guifi.net forma part d’un consorci europeu que ha estat escollit per la Comissió Europea per a dur a terme un projecte de recerca en l’àmbit de les xarxes de telecomunicacions d’iniciativa ciutadana, i quin lloc pot ser més adient que el Raval Sud per trobar les utilitats d'una xarxa ciutadana, lliure, oberta i sobretot plural?

Guifi.net i el Pla de Barris varen contactar amb Ravalnet, per tal de promoure el projecte per les entitats del nostre territori. Es convida així a que les associacions instal·lin de forma gratuïta una antena, per tal de crear una intranet prou potent per compartir continguts de tot tipus.

Per construir una Xarxa Ciutadana, cal tenir clar els continguts que necessita el barri i els que s'ofereixen des de les diferents entitats. Una intranet com aquesta permetrà compartir, sense necessitat de estar connectat a internet, portals com els moodles dels instituts, consultes sobre documentació oficial, papers d'estrangeria, renovacions d'atur o recerques de feina. La ciutadania tindrà molt més aprop aquells serveis que utilitza més freqüentment.

Durant aquest any passat s'han fet algunes reunions i s'ha contactat amb entitats del barri per tal d'afegir-les a aquesta iniciativa. Si sou una entitat, i voleu afegir-vos al projecte, podeu escriure'ns a guifi@ravalnet.org

Queda encara molt de camí i cap ajuda serà mal rebuda, però almenys sembla que es comença a caminar cap a un futur més obert, plural, neutre i proper al ciutadà.

guifi.net

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.