Campanya: Amb Palestina al cor.

Amb Palestina al cor. 60 anys d’ocupació. 60 anys de Nakba

El proper 15 de maig s'acompliran 60 anys de la Nakba, desastre palestí, que va suposar la mort de 13.000 persones, la deportació i expulsió de 750.000 més i la destrucció de 400 pobles palestins com a resultat de la creació de l’Estat israelià l’any 1948.

Diferents entitats sensibilitzades amb el conflicte hem sumat esforços per a organitzar la campanya , que es concreta en dues jornades reivindicatives per donar a conèixer la resistència de la societat palestina, la que protesta, crea i persegueix la pau, bo i sabent que la pau no és l'absència de conflicte sinó l'absència d'injustícia. Una societat que s'expressa des de mil variants no sempre recollides pels grans mitjans de comunicació, i a qui nosaltres volem retre homenatge.

Els dos dies en què està dividida la campanya són el 14 de maig, al CCCB, c) Montalegre, 5 i el dissabte 17 de maig al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona.

En aquesta Campanya: Amb Palestina al cor les entitats organitzadores han preparat un seguit d'activitats culturals per a tots els públics, xerrades, recursos audiovisuals amb les que descobrir diferents aspectes d'una vida quotidiana tenyida de guerra… tot plegat amb un objectiu clar: apropar-vos a la realitat d’un poble que no perd l'esperança.

Us convidem a consultar la programació completa de les activitats així com a participar de les iniciatives!

Activitats per dimecres 14 de maig a l'Auditori del CCCB, carrer Montalegre, 5:
- 19h: Presentació del documental ‘Veus Palestines’ amb la presència dels productors. Documental muntat en base a materials audiovisuals recollits per joves catalans que han viatjat Cisjordània i Gaza entre 2007 i 2008.
- 19.30h: Acte central. Intervencions i testimonis de les següents persones: Jamal Lababidi, President de la Comunitat Palestina de Catalunya, Salah Jamal, escriptor palestino-català especialitzat en el conflicte àrabo-israelià. Conduirà l'acte i la presentació del manifest, els agraïments i la moderació de les intervencions amb el públic, Leila Khaled, presidenta de la Unió General de Dones Palestines, membre del Consell Nacional Palestí i del Front Popular per l'Alliberament de Palestina (FPLP). Amb traducció simultània. Farà una intervenció sobre les conseqüències polítiques i socials de la Nakba pel poble palestí. Testimoni de dos refugiats i refugiades palestines de la Comunitat Palestina a Catalunya que visqueren la Nakba en primera persona. Exposaran breument les seves vivències i experiències personals durant aquell fet històric.
- 21h: Activitat de caràcter cultural, amb la presència de: Ghada Mansour i Ali Khettar, poetessa i poeta que recitaran poemes palestins en àrab i català.

Activitats per dissabte 17 de maig al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona
- 10:30h: Presentació de l'acte a càrrec de les entitats organitzadores (escenari)
- 11h: Actuació de Pallassos Sense Fronteres (escenari)
- 12:30h: Conte contes Palestins (carpa)
- 13:30h: Tallers: - Cuina palestina i Petit taller de dansa palestina ‘Dabke’.
- 14:30h: Dinar palestí a una zona habilitada (carpa)
- 16h: Performance sobre territoris ocupats (escenari)
- 17h: Taula rodona amb les organitzacions i moviments socials que participin de la jornada. Espai obert i interactiu amb el públic general (carpa)
- 19h: Música amb ‘GADJO’ (escenari)
- 20h: Concert del grup ‘Cesc Freixas i la banda’
- 22h: Cloenda de l'acte.

Entitats organitzadores: ACP, ACSUR-LAS SEGOVIAS, CIEMEN, CJB, COMUNITAT PALESTINA CATALUNYA, DIOMIRA, NEXES, NOVA, PALLASSOS SENSE FRONTERES, SCI, SO DE PAU i XARXA D'ENLLAÇ AMB PALESTINA.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.