Comunicat: El Racisme mata.

 

 

Des de SOS Racisme-Catalunya fem arribar el comunicat Un cop més evidenciem que El Racisme mata. Les perilloses conseqüències del discurs de l'odi, de condemna a diversos fets ocorreguts recentment, com ara l'assassinat de 4 persones ahir davant d'una escola jueva a Toulose. Esperem que sigui del vostre interès.

 

COMUNICAT

 


Un cop més evidenciem que EL RACISME MATA.

Les perilloses conseqüències del discurs de l’odi

 

Des de SOS Racisme-Catalunya condemnem l’assassinat de 4 persones (3 infants i el pare d’un d’ells) ahir davant d’una escola jueva a Toulouse. També lamenten els assassinats, de tres soldats d’origen magrebí a Toulouse i Montauban la fa 10 dies.

Tots dos fets molt greus que, segons la informació que s’està difonent, semblen tenir relació entre ells i apunten a una motivació racista.

 

En primer lloc des de l’entitat (SOS Racisme) volem fer arribar el nostre suport als familiars, amics i a les comunitats de les víctimes.

 

És impossible deixar de relacionar aquesta violència racista amb el que va ocórrer a  Noruega el passat mes de juliol, en el que van ser assassinades més de 60 persones.

Aquests lamentables fets, que com també en el cas de Noruega, evidencien que la xacra del racisme, present a les nostres societats i malauradament cada vegada més normalitzada, pot tenir les pitjors conseqüències que ens puguem imaginar: la mort.

 

Des de SOS Racisme, no podem deixar d’analitzar aquests fets sense tenir en compte el context de França, d’Europa i també el de Catalunya. Un context  en el que de manera perillosa s’està estenent i normalitzant el discurs de l’odi, el discurs racista, que en masses ocasions es veu legitimat pels partits tradicionals que no condemnem de manera contundent aquest tipus de posicionaments; i que fins i tot acaben reproduint-los buscant el rèdit electoral, entrant en el joc d’aconseguir vots o de no perdre costi el que costi.

 

Aquest discurs que culpabilitza sistemàticament i assenyala com a responsables de tots els mals a les persones que tenen un origen, color de pell, cultura i/o religió diferent a la majoritària, promou la culpabilització d’aquestes persones, podent desembocar en actes de conseqüències tràgiques.

 

Aquesta situació condueix a un debilitament del model d’estat democràtic, de la convivència, fent evident el risc de fractura social.

 

Uns fets d’aquesta magnitud ens obliguen, una vegada més, a estar alerta de les nefastes conseqüències que pot tenir no lluitar en contra de les idees racistes que promouen l’odi vers el diferents. Un discurs que només condueix a la violència cap a l’altre.

 

AVUI és 21 de març, Dia Internacional Contra el Racisme i la Xenofòbia. És cert que cada dia hauria de ser 21 de Març, per avui tenim l’oportunitat de fer visible aquesta lluita.

 

Perquè és prioritari rebutjar i excloure als racistes i xenòfobs, que posen en risc la democràcia i la convivència. Cal una resposta clara i contundent de la societat civil, de les organitzacions socials i de les institucions en la que condemnem la barbàrie a la que pot conduir l’extensió del discurs racista.

 

SOS Racisme Catalunya

Barcelona, 21 de març de 2012

 

Per a més informació

Jose Peñín, responsable comunicació, mòbil 636 248 621

Alba Cuevas, portaveu, mòbil 692 632 054

Oficina SOS Racisme, telèfon 93 301 05 97

 

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.