Xerrada-col·loqui sobre els bombardejos de març de 1938 a Barcelona

Xerrada-col·loqui sobre els bombardejos de març de 1938

El dissabte 17 de març a les 12h del migdia a la plaça Joan Amades, tindrà lloc una xerrada-col·loqui sobre els bombardejos que va patir la ciutat de Barcelona durant el mes de març de 1938, i que també van afectar el barri del Raval. Hi participaran, en Bernat Pizà, historiador d’Aviadors de la República, que parlarà sobre ‘Els bombardejos i la defensa aèria’ i Manel Aisa, membre de l’Ateneu Enciclopèdic, i que ens parlarà sobre ‘Els bombardejos i la defensa passiva. Els refugis’.

Bombes sobre el Raval

El 17 de març de 1938, a la cruïlla del carrer del Carme amb el carrer Egipciaques, va caure una bomba que va tocar un forn de pa i una part de l’Escola Milà i Fontanals. El forn va quedar completament destruit i van morir les persones que hi eren dins. Els bombardejos per part de l’aviació feixista italiana a la ciutat , es van produir els dies 16,17 i 18 de març de 1938 i es van fer amb amb una nova tècnica de guerra, el bombardeig de saturació: llançament continuat de bombes en caiguda lliure combinades amb bombes incendiàries sense un objectiu militar precís, que van provocar entre 880 i 1.300 morts i entre 1.500 i 2.000 ferits entre la població civil, 118 dels morts van ser infants.

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Comissionat de Programes de Memòria, ha elaborat un programa per commemorar aquells atacs del 1938. El projecte "Barcelona bombardejada 1936-1939. Volem la pau no l’oblit’" vol promoure el record i la història d’aquells fets perquè la ciutadania i el món valorin la responsabilitat del feixisme en la destrucció de vides i patrimonis i l’esforç popular per defensar-se i reorganitzar la vida de la ciutat.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.