Torna "Obert al futur": adreçat a comerciants dels districtes de la ciutat

FORMACIÓ ADREÇADA ALS COMERCIANTS DELS DISTRICTES DE BARCELONA PER AL 2014

El programa formatiu gratuït "Obert al futur" es tornarà a impartir durant l'any 2014 als diferents districtes de la ciutat de Barcelona, donat l'èxit de l'any anterior. És un programa impulsat per l'Ajuntament de Barcelona (Regidoria de Comerç) a través de Barcelona Activa, s'adreça als comerços de la ciutat i impulsa la millora professional i l'ús de les TIC en el comerç i serveis de proximitat.

Durant l'any 2013 s'hi van implicar  864 persones, amb 2.875 participacions, i 704 comerços, fent-se 243 càpsules durant 729 hores de formació a tots els districtes de la ciutat.

L’objectiu d’aquest pla és contribuir a la millora professional del comerç i els serveis de proximitat a través d’una àmplia oferta formativa en gestió empresarial i capacitació tecnològica, eines clau per millorar la competitivitat en un entorn de crisi, però també de canvis en els hàbits de compra.

Estracte de la roda de premsa feta per Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats:Vam detectar una inquietud per la formació dels comerciants i a través de Barcelona Activa, s’ha desenvolupat aquest programa de formació per al comerç de proximitat, en els equipaments de proximitat dels districtes i en horaris compatibles a la seva jornada laboral. El regidor Blasi ha afegit: El resultat ha estat molt ben valorat entre altres raons perquè ha comptat amb la participació de tothom: professionals, professionals externs, tècnics de comerç dels districtes i els propis participants.

Estratègia, gestió i competències TIC pel comerç

El programa ofereix un catàleg de 26 càpsules independents: 10 dedicades a l’estratègia i gestió i 16 centrades en competències TIC. La durada de cada càpsula és de 3 hores (a excepció de 3 càpsules de 2 hores).

El pla s’agrupa en quatre itineraris formatius:

1. És el moment de fer canvis
2. Econòmic financer
3. Màrqueting digital
4. Software de gestió empresarial

També inclou càpsules de sensibilització/divulgació amb sessions d’iniciació al Facebook, Twitter, anunciar-se a Internet o conèixer els recursos i serveis que Barcelona Activa ofereix a les empreses.

El programa és una formació continua que s’ha desenvolupat al llarg de tot l’any en funció de la demanda del sector, una demanda que es vehicula a través del districte i les associacions de comerciants. A més, les classes s’adapten als horaris dels comerciants i tenen lloc al mateix territori, ja que tots els mòduls s’imparteixen a espais municipals dels districtes.

Nova programació pel 2014

El 2014 s’inicia una nova programació de 24 càpsules formatives que recull les demandes i peticions del sector amb 9 càpsules noves, 5 càpsules adaptades i 10 càpsules de continuïtat.

El compromís municipal amb el comerç

L’Ajuntament de Barcelona va adquirir el compromís d’impulsar la millora professional i l’ús de les TIC en el comerç de la ciutat, tal i com queda recollit en el PAM 2012-2015, i en el Pla d’Impuls i Suport al Comerç de Barcelona. La mesura de govern del 2013 s’orienta al desenvolupament de la promoció econòmica de proximitat que en el cas del comerç està representat per un gran nombre d’empreses familiars, petites i mitjanes que, situades en la trama urbana de la ciutat, són font d’activitat econòmica, cohesió social i mobilitat sostenible perquè la majoria de compres es fan a peu.

Per tal de preservar i millorar aquest comerç urbà i de proximitat, l’Ajuntament de Barcelona, a través de la direcció de Comerç i Consum i Barcelona Activa, treballa amb els districtes i les principals associacions del teixit comercial. També reforça el treball conjunt entre el sector públic i privat com a eina per donar resposta a les noves necessitats i requeriments del sector.

En aquest context s’emmarca “Obert al futur”, una nova eina que el consistori posa a disposició d’aquest col•lectiu, amb l’objectiu d’ajudar-lo a encarar amb èxit els reptes d’un entorn econòmic difícil i una societat cada vegada més digitalitzada, amb uns consumidors més informats i més exigents.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.