Taller de Defensa del Raval

Des del proper dijous 15 de desembre al Casal de Barri de la Plaça Folch i Torres (Al carrer Reina Amàlia, 31), la gent del Raval tindrà un espai on lluitar conjuntament contra els desnonaments, les execucions hipotecàries, el mobbing i la violència urbanística i immobiliària en general.

Captura del cartell del taller de defensa

Al Taller de Defensa del Raval ens trobarem totes aquelles persones que, ja sigui per les conseqüències de la crisi, per l’activitat especulativa o pels plans urbanístics municipals, veuen en perill el dret a l’habitatge i, amb ell, el conjunt de drets sense els quals la vida deixa de ser digna.

Si la realitat general és dura, els que vivim al Raval sabem que els nivells de pobresa que hi ha al nostre barri i l’impacte del turisme i l’especulació sobre el preu de l’habitatge, han convertit el fet mateix de viure en una fosca aventura amb un final sempre incert.

En un districte com el de Ciutat Vella, on el 68% dels habitatges són de lloguer, el preu per metre quadrat d’aquest es va incrementar de 6,7 euros l’any 2000 a 16,7 euros el 2007. Tot i que vivim al districte més pobre de la ciutat, després de Nou Barris, actualment és el districte que té el preu del lloguer més alt: 14,52 euros m2 davant dels 13,74 euros m2 de Sarrià/Sant Gervasi, segons dades del departament d’Estadística de l’Ajuntament.

Són els números que li posen preu al nostre desvari de cada dia. Ens tracten com a residus de l'economia de mercat perquè no podem pagar el cost de la vida sota la lògica del capital, o com a carn de canó en el teatre de la política perquè els vots són la sal de la mentida. En definitiva, enderroquen les nostres vides una a una, construint els grans beneficis empresarials sobre milers de vides trencades.

Per això, des de l’Assemblea de Barri del Raval volem posar en marxa una eina col·lectiva, perquè afrontem junt@s una lluita en la què ningú ens regalarà res.

El Taller de Defensa del Raval no és un espai institucional ni d’assistència o caritat. Comptarem amb suport legal, amb recursos per a conèixer i defensar els nostres drets, sabrem com afrontar un desnonament o una situació de mobbing, a qui recórrer davant una execució hipotecària o com lluitar contra l’afectació d’un pla urbanístic.

Serà un espai on cada problema individual serà un problema col·lectiu, un espai de suport mutu on si ens toquen a un@ ens toquen a tot@s, des del què conèixer la realitat del barri, defensar al seu veïnat i denunciar la misèria a què ens sotmeten dia a dia.

Per a més informació, escriviu a defensa(arrova)ravalnet.org

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.