Posicionament de SOS Racisme pel 12 d'octubre

El 12 d'octubre no tenim res a celebrar i molta feina per fer

Des de SOS Racisme Catalunya informem que el proper dijous 12 d'octubre mantindrem la nostra activitat laboral habitual, com venint fent des de fa anys.

El 12 d'octubre es commemora el "descobriment" d'Amèrica, que no va ser altra cosa que un genocidi cap al poble indígena autòcton i l'inici d'un llarg període d'espoli i de destrucció de la riquesa cultural del continent.

Per aquest motiu, com a entitat de defensa dels drets humans i antiracista, rebutgem aquesta celebració i ja fa 5 anys vam decidir, en un acord entre Consell i equip tècnic, eliminar aquesta festivitat del nostre calendari laboral.

Tot i així, ens trobem amb la necessitat de traslladar aquests dies el nostre espai de treball: la nostra oficina està allotjada a un edifici propietat de tercers que enguany tanquen el 12, 13 i 14 d'octubre. Per aquest motiu, de dijous a dissabte traslladem la nostra activitat a la seu de La Fede.cat (carrer de les Tàpies, 3 08001 Barcelona) i farem atenció telefònica des del mòbil d'urgències: 636248621.

Per altra banda, denunciem que aquesta data és utilitzada des de fa anys per grups feixistes per ocupar els carrers amb el seu discurs d'odi, racista i homòfob. El context polític actual ens fa pensar que aquest any la situació es pot agreujar. Fa només uns dies, a la manifestació del diumenge 8 d'octubre, vam podem veure a la ciutat de Barcelona grups d'extrem dreta actuant amb total impunitat tot i la seva actitud violenta i il·legal: van mostrar banderes franquistes i realitzar salutacions i càntics feixistes amb el beneplàcit de les forces de seguretat pública.

El feixisme no pot estendre els seus lemes i discursos que ataquem la democràcia i la llibertat de manera impune. La presència de manifestacions feixistes és indignant i intolerable. Per tant, un any més, exigim a Delegació del Govern, Conselleria d'Interior i a l'Ajuntament de Barcelona que no permeti les mobilitzacions feixistes a Barcelona ni a cap indret de Catalunya.

Com alternativa, donem suport a la iniciativa dels pobles indígenes, nascuda al Fòrum Social Mundial, per convertir el 12 d'octubre com Dia de la Resistència Indígena, un dia per commemorar la lluita dels pobles d'arreu del món que han defensat i defensen els seu dret a existir.
 

#resacelebrar
#JonoCelebroGenocidis
#nadaquecelebrar

 

Jose Peñín Morán
SOS Racisme Catalunya
93 301 05 97 - 636 248 621
comunicacio@sosracisme.org

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.