Col·lecció interessant: Històries del Raval de Barcelona

El Lokal, la llibreria llibertària i botiga de música del carer de la Cera, que aquest any compleix 30 anys d'activitat, distribueix la Col·leció d'Històries del Raval que ha publicat l’Assemblea del Raval.

Són relats, monografies i narracions històriques i personals que han tingut lloc al barri del Raval de Barcelona amb preus entre els 2,50 i 3 euros, l’exemplar.

El primer número, La insurrecció d’una fàbrica, està dedicat a la indústria Morell y Murillo, del carrer de Reina Amàlia, que era un exemple d’explotació de les seves treballadores, i on l’any 1882 va esclatar una caldera i va causar 14 morts. És una obra col·lectiva de l’Assemblea del Raval.

El número 2, Digueu que parla el Noi del Sucre, d’Abel Escribano ens acosta a la figura d’aquest activista social, a la seva tasca al barri i a la seva participació en el desafiament que va suposar la vaga de la Canadenca del 1919.

Els números 3 i 4 es centren en dos dels carrers del Raval, La calle olvidada, Sant Antoni de Pàdua, en el distrito V. el signa la historiadora i escriptora Elsa Plaza, i té lloc al carreró de Sant Antoni de Pàdua, amb els seus lladres, els seus casos criminals i les seves agrupacions cíviques, com la Societat Coral la Trompeta que va desaparèixer, en obrir-se l’actual rambla del Raval. El quart número, Estimat carrer Aurora, el signa Manel Aisa, president de l’Ateneu Enciclopèdic Popular i fa un recorregut personal i íntim on surten retratats alguns dels seus veïns il·lustres i els seus locals més populars.

  Afegeix un nou comentari

  Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

  Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  CAPTCHA
  This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.