ASSEMBLEA ATUREM LA GUERRA

dilluns 15 de març, a les
19.30. Serà al nou CTD, C/ Sant Salvador, 96, baixos.

Cansat que l’espiral d’injustícies, de violència i de venjança domini el nostre món, les nostres relacions i les nostres polítiques, i decidit a fer tot el possible per reduir aquesta sagnant i cruel història de guerres i lluites “justes” que sembren el terror i l’odi fins mai acabar, em comprometo a:

Renunciar a la guerra i a qualsevol forma de violència, espontània o organitzada, com a mitjà per intentar resoldre els conflictes. No donaré suport moral ni financer a cap institució o organització que prepari qualsevol forma de violència i de guerra. Només votaré els partits que apostin decididament per una cultura de pau. No pagaré els impostos que serveixin per augmentar la despesa militar armada.

Comprendre quines són les profundes i terribles causes dels conflictes, que busquen la seva expressió o solució en el terror de la guerra i de la violència. Sé que sóc violent sempre que privo a algú de satisfer alguna necessitat bàsica: la vida, la salut, l’aliment, la llibertat, el reconeixement, la dignitat, l’afecte.. Vetllaré per ser sensible a les necessitats no sols dels més pròxims sinó també dels més desvalguts d’arreu del món.

Modificar del meu estil de vida aquells comportaments que estiguin provocant o agreujant les causes dels conflictes. Revisar les actituds – intolerants, racistes, consumistes...-. Revisar els comportaments que, per assegurar-me una “qualitat de vida” basada en el consumisme desaforat de petroli, d’aigua, de recursos... estiguin causant la marginació, la misèria, la guerra...

Entendre que la solidaritat amb les víctimes del terror d’una guerra o d’un acte de terror no pot ser diferent que la solidaritat amb les víctimes del terror de la fam, del terror de la misèria, del terror de la marginació que per motiu d’ètnia, de gènere, de classe o de creença... cada dia generen centenars de milers de morts arreu del món.

Lluitar amb força no violenta per aturar i canviar les estructures, les lleis, els sistemes que perpetuen la injustícia, la desigualtat, la desinformació i la mentida...

Implicar-me i donar suport a les iniciatives que en el meu país i arreu del món protesten - contra un sistema injust- , proposen – uns nous sistemes més equitatius- i, practiquen – canvis noviolents en tots els àmbits -.

Superar el sentiment d’impotència provocat per la crueltat i la mentida amb una aposta decidida per convertir una greu crisi en una gran oportunitat, per integrar en un sol gest el meu compromís de canvi personal amb el meu compromís de canvi social i polític.

Madrid, 11-M-04

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.