Arriba al Raval el Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte

Veïns i les veïnes de 50 a 69 anys del barri del Raval de Barcelona, us informem que des del Districte de Ciutat Vella estem col·laborant amb l'Hospital del Mar en la difusió i informació del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte per augmentar-ne la participació dels ciutadans i ciutadanes del Raval.

Informació bàsica sobre la importància del càncer de colon i recte: El càncer de colon i recte és el més freqüent en el conjunt d'homes i dones de Catalunya, amb més de 6000 casos nous cada any. A més, és la segona causa de mort per càncer en ambdós sexes; aproximadament 2000 persones moren cada any a Catalunya com a conseqüència d'aquest tumor. Participant en els programes de detecció precoç, s'augmenta significativament la supervivència d'aquest càncer i es podrien evitar al voltant d'un 15% d'aquestes morts.

Informació bàsica del Programa: El Programa, promogut pel Departament de Salut i en marxa des de desembre del 2009, ha arribat al barri del Raval. L’objectiu d’aquest Programa és detectar aquest càncer abans que doni símptomes, ja que així augmentem les probabilitats de curació. Està adreçat a homes i dones de 50 a 69 anys, és gratuït i consisteix a fer-se una senzilla prova a casa. 

 

 

 

Els veïns i les veïnes de 50 a 69 anys del Raval han rebut una carta del Programa amb un tríptic informatiu i el llistat de farmàcies col·laboradores.

Per a participar-hi, la persona ha de portar la carta a qualsevol d’aquestes farmàcies on li donaran la prova i les explicacions necessàries per fer-la. Un cop feta, la prova s’ha de retornar a la farmàcia (data màxima aproximada Raval Sud a finals de febrer i a Raval Nord a mitjans d'abril).

Abans d’un mes, la persona rebrà el resultat de la prova per telèfon o correu postal des de l’Hospital del Mar. Adjuntem el full d’informació bàsica sobre el Programa.

Per qualsevol dubte o per a més informació podeu consultar la web del programa o enviar un mail: www.prevenciocolonbcn.org a/e: prevenciocolon(arrova)hospitaldelmar.cat.

 

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.