Presentació exposició fotogràfica: La mirada del viatger

Data: 
dimarts, 13 gener, 2009 - 21:30 a dijous, 12 febrer, 2009 - 23:00
Lloc: 
c) Carme, 55
Entitat: 

Avui té lloc la inauguració de l'exposició fotogràfica i del catàleg La mirada del viatger. Les Balears a les col·leccions fotogràfiques de la Biblioteca de Catalunya (1900-1935)

Presentem una mostra de fotografies de Mallorca, Menorca i Eivissa de principis del segle XX dels fons fotogràfics de la Biblioteca de Catalunya, reflectint la mirada de set autors diferents que influenciats per l'anomenat "excursionisme científic" van captar amb la seva càmera la gent i els paisatges de les Balears.

Comissaris: Ricard Marco i M. Mercè Riera. Organització i producció: Espai Mallorca
Reproducció fotogràfica: Departament de Digitalització i Reproducció de Documents de la Biblioteca de Catalunya. Patrocinadors: Consell de Mallorca i Consell Insular de Menorca. L'exposició es podrà visitar fins el dia 12 de febrer.

El dia 20 de gener a les 19.30h, tindrà lloc una taula rodona sobre aquesta exposició parlant sobre la fotografia a les Balears, l'excursionisme científic, l'etnografia i la creació dels fons fotogràfics a les institucions públiques.

Hi intervindran Francesc Fontbona i Vallescar, director de la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya i especialista en Història de l'art modern; Lluís Calvo Calvo, director de la Institució Milà i Fontanals del CSIC de Barcelona i expert en etnografia i antropologia cultural, i Catalina Aguiló Ribas, bibliotecària del Casal Solleric de Palma i investigadora del patrimoni fotogràfic i cinematogràfic de les Illes Balears.

LLoc: Espai Mallorca
carrer del Carme 55,
08001 Barcelona
Tel: 93-442 91 93
Horari: de dilluns a divendres de 9 a 21h.
Dissabtes de 10 a 14 hores.
WEB