Reflexió: Exerceix el teu dret al vot

REFLEXIÓ : Aquest diumenge, exerceix el teu dret al vot!

El proper 24 de maig se celebraran les eleccions municipals a tot l’Estat Espanyol. Una cita molt important per a elegir els governs locals que representaran els interessos de les ciutadanes i ciutadans durant els pròxims quatre anys.

Tot i que a Catalunya prop del 15% de la població som persones estrangeres de diversos orígens, la gran majoria no podrem exercir el dret de vot en les properes convocatòries electorals.

En aquestes eleccions únicament podran anar a votar els majors d’edat ciutadans i ciutadanes amb nacionalitat espanyola, els comunitaris i els nacionals de països amb Acord de reciprocitat amb Espanya i que s’hagin inscrit al cens electoral en el termini establert.

En aquest sentit, des de l’associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT)

·         Fem una crida a aquestes persones, els 62.694 electors no espanyols i dels quals 3.751 són nacionals de països amb acord de reciprocitat, a reflexionar el seu vot i a exercir plenament el seu dret polític.

·         Demanem a les forces polítiques que arribin al govern, un compromís per posar sobre l’agenda pública la qüestió dels drets polítics de la població que es troba exclosa d’exercir aquest dret.

·        Al conjunt de la societat, demanem un consens per avançar en l’extensió del dret al sufragi actiu i passiu per a tots els ciutadans i ciutadanes que contribueixen en aquest país.

Aquesta acció d’AMIC-UGT s’emmarca dins la campanya que va iniciar  fa uns anys per reivindicar el dret a vot de les persones estrangeres a Catalunya.

Us enviem adjunt un cartell de la nostra campanya de sensibilització sobre la participació política de les persones immigrades i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Preguem la seva difusió entre els vostres contactes.

Gràcies i una salutació cordial,

 

Janette Vallejo Santes

Coor. àrea de comunicació d’AMIC-UGT

Membre de la Plataforma Ciutadans i ciutadanes com tu!

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <img> <table> <td> <tr> <th> <tbody> <abbr> <p> <br> <video> <iframe> <object> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.